image

Nieuwsberichten

De verkoopdatum is bekend

Vrijdag 16 oktober, 12.00 uur gaan we van start met de verkoop.

Volledig online, dus we zorgen dat alle verkooptekeningen, de verkoopbrochure, de technische omschrijving, de optiemogelijkheden en uiteraard de prijzen dan op de website staan. U kunt ze op uw gemak downloaden en bekijken. Vanaf deze datum ligt voor u ook de sfeerbrochure klaar bij de makelaar. Wilt u graag alles nog eens nalezen op papier dan is dat ook mogelijk. Om te voorkomen dat iedereen tegelijk de brochure ophaalt bij makelaarskantoor Herbrink is het is raadzaam hiervoor te bellen. Zo voorkomen we in deze coronatijd veel mensen tegelijk op één plek.

We informeren u nog over de wijze van inschrijven en de inschrijfperiode.

 

Heeft u al uw voorkeur doorgegeven

Op de website geven wij nu al per bouwnummer een indicatie van de te verwachten verkoopprijs. Zo kunt u alvast, vooruitlopend op de definitieve inschrijving, kijken naar welk type woning of appartement en welk bouwnummer uw voorkeur uitgaat. De definitieve verkoopprijzen worden vastgesteld op de dag van de start verkoop. Dan hebben wij namelijk inzicht in de totale (bouw-)kosten.

Laat het ons weten en volg deze stappen:

1. Selecteer het bouwnummer van uw eerste voorkeur en klik op 'interesse'
2. Login met uw gebruikersnaam en uw wachtwoord
3. Klik op het tabje 'mijn woning'
4. Heeft u interesse in meerdere bouwnummers? Klik dan terug op de interactieve kaart. Klik de woning van uw 2e, 3e, 4e, etc. voorkeur aan en klik op interesse om uw voorkeur toe te voegen aan uw account.  

Het doorgeven van uw voorkeuren betreft nog niet de inschrijving voor dit project, dit is pas mogelijk vanaf vrijdag 16 oktober 12.00 uur.

Sneak preview

Medio oktober start de verkoop in Hof van Liz!

Twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen

De 22 twee-onder-een-kapwoningen en de 3 vrijstaande woningen krijgen een gebruiksoppervlak van ca. 150-160m2. U krijgt er een fijne woonkamer, tuingerichte woonkeuken, drie slaapkamers, complete badkamer en vrij indeelbare tweede etage voor. We bieden daarnaast nog een scala aan optiemogelijkheden aan, zodat u de woning naar uw wens kunt uitvoeren. Wel zo fijn! De verkoopprijzen zijn nog niet definitief, maar om u alvast een indicatie te geven houden wij rekening met een verkoopprijs die varieert tussen de circa € 550.000 tot circa € 675.000 v.o.n.

  

Appartementen

De 12 appartementen zijn verdeeld over type A en B met respectievelijk ca. 80m2 en 114m2 gebruiksoppervlak. Type A heeft 2 slaapkamers en type B heeft 3 slaapkamers. Ook hier zijn weer diverse opties mogelijk, zoals het laten vervallen van een wand zodat de woonkamer extra vergroot wordt, of het uitbreiden van de badkamer tot een heuse spa-ruimte. Ook hier zijn de verkoopprijzen nog niet definitief, maar om u alvast een indicatie te geven houden wij rekening met een verkoopprijs die varieert tussen de circa € 350.000 tot ca. € 500.000 v.o.n.  De verkoopprijzen worden definitief op de dag van de start verkoop, dan zijn ook alle (bouw)kosten in beeld.

De verkoop komt in zicht!

De planuitwerking van Hof van Liz is in volle gang en er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de laatste aanpassingen in de tekeningen om tot een definitief ontwerp te komen. Verder zitten we middenin het vergunningentraject: het bestemmingsplan is in procedure en binnenkort doen we de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Op korte termijn ziet u al een verkoopbord op de locatie verschijnen en na de vakantie gaan we alle stukken voor de start van de verkoop in orde maken.

Qua planning verwachten wij eind september daadwerkelijk te starten met de verkoop. Vanwege Corona organiseren wij voorlopig geen massale verkoopbijeenkomst. De belangstelling voor het project is gelukkig groot, maar dat betekent ook dat er waarschijnlijk heel veel mensen op een start-verkoopbijeenkomst afkomen en dat lijkt ons niet verstandig. Reden dat wij naar alle waarschijnlijkheid alle verkoopdocumentatie, zoals de verkoopbrochure, de verkooptekeningen, de technische omschrijving etc. op de site plaatsen. We hanteren een ruime inschrijftermijn, zodat u in alle rust alle stukken kunt bekijken. Maar, we informeren u daar tegen die tijd uiteraard uitgebreid over!

Onder de belangstellenden die zich via de site hebben ingeschreven voor het project is per 16 juli een woonwensen-enquête verspreid. Vragen als voorkeur voor het aantal kamers, hoe groot u de woonkamer wilt hebben en of er voorkeur is voor één of meer parkeerplaatsen helpen ons met de definitieve uitwerking van het plan.

De 12 vrije sector huurappartementen in gebouw C gaan verhuurd worden door een nog nader te bepalen belegger. Zodra bekend is welke belegger dit wordt, laten we dit weten zodat belangstellenden zich tot de betreffende belegger kunnen richten. De andere twee appartementengebouwen worden door Woningstichting Leusden verhuurd.

Voortgang en planning 12-06-2020

Samen met de architect, het tekenbureau en de constructeur zijn we gestart met het maken van het definitief ontwerp van de woningen en appartementen. Ook de nutspartijen worden hierbij betrokken. Verder wordt er druk gewerkt aan het ontwerp van de openbare inrichting (de civiele techniek, dus de kabels, leidingen etc in de grond), en de landschapsarchitect maakt een voorstel inclusief beplanting voor de openbare ruimte. De gemeente gaat dit voorstel beoordelen.

Eind mei is het bestemmingsplan in de gemeenteraad behandeld en vastgesteld. Afhankelijk van de reacties kunnen wij vervolgens voor de zomervakantie onze aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het uitgewerkte plan Hof van Liz indienen. Medio september 2020 zouden we dan kunnen starten met de verkoop.  Nogmaals, we hebben nog een aantal procedures te volgen en het blijft daarmee een voorlopige prognose!

  

Inloopavond en panelen 18-02-2020

De inloopavond op dinsdag 18 februari 2020 is druk bezocht. In het Huis van Leusden waren de (concept) tekeningen van de woningen en de appartementen te zien. Medewerkers van ontwikkelaar Van Wijnen, Woningstichting Leusden en van de gemeente waren aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden. De omwonenden waren uitgenodigd om de plannen te komen bekijken. Ook veel belangstellenden maakten gebruik van de gelegenheid om de plannen te bekijken. De behoefte aan geschikte woonruimte is groot, zo bleek uit de vele, positieve reacties. Tijdens deze avond zijn er panelen getoond,

Planning 10-02-2020

Afhankelijk van de reacties op het ontwerpbestemmingsplan hopen wij eind tweede kwartaal 2020 een definitief bestemmingsplan te hebben. De omgevingsvergunning voor het uitgewerkte plan ‘Hof van Liz’ kan hierna ingediend worden. Vervolgens kunnen we rond de zomer starten met de verkoop. Er moeten echter nog diverse procedures doorlopen worden voordat we definitief in verkoop kunnen. We doen er alles aan om dit traject zo zorgvuldig mogelijk af te ronden!

Ontwerpbestemmingsplan 31-01-2020

In september 2019 heeft de gemeenteraad ingestemd met de stedenbouwkundige opzet van het plan. Hierna is Van Wijnen met verschillende partijen in overleg geweest over de planuitwerking. Het ontwerpbestemmingsplan is inmiddels in procedure. Vanaf 31 januari tot en met 12 maart 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage bij de gemeente. Hierop kunt u reageren (de zogeheten zienswijze). Het ontwerpbestemmingsplan in online in te zien op ruimtelijkeplannen.nl of op papier in het Huis van Leusden. Hiervoor dient u wel eerst een afspraak te maken met het omgevingsloket.

De architect start met de eerste opzet 28-01-2019

In december is er een inloopbijeenkomst gehouden voor omwonenden. Met de gemaakte opmerkingen die avond zijn we aan de slag gegaan. Op korte termijn zal er nog een terugkoppeling plaatsvinden met de omwonenden.

Inmiddels worden de laatste onderzoeken gedaan en is de architect gestart met de eerste opzet van het plan. Na goedkeuring van deze plannen bij de gemeente kan naar verwachting het bestemmingsplan ingediend worden in het 1e kwartaal van 2019.

Bewonersavond 17-12-2018

Tijdens de tweede bewonersavond op maandag 17 december 2018 was er gelegenheid om opnieuw vragen te stellen over het plan. Tevens werd er aan de hand van nieuwe panelen antwoord gegeven, door gemeente Leusden, WSL, SVP stedenbouw en architectuur en Van Wijnen, op de eerder gestelde vragen. De avond was opgedeeld in diverse thema’s die terug te vinden zijn op de panelen”.

Interesse?

schrijf u nu in voor een van de woningen!

Inschrijven