image

Duurzaam wonen
EN LEVEN IN HOF VAN LIZ

Nederland wil in 2050 volledig aardgasloos zijn. Dit is nodig om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen. Daarom worden alle nieuwbouwwoningen voortaan gasloos gebouwd. Dit is door de overheid bepaald. In een gasloze woning is er een oplossing nodig voor verwarming, tapwater en koken. Alle appartementen en huizen in Hof van Liz worden gasloos gebouwd. Dat betekent dat klaar bent voor de toekomst.

Duurzaam energiesysteem

De CV ketel wordt in uw nieuwe appartement of huis vervangen door een luchtwarmtepomp. Bij de luchtwarmtepomp wordt de buitenlucht gebruikt om de energie hieruit te onttrekken en te verhogen tot een niveau dat nodig is voor verwarming en warm water in uw huis. Een warmtepomp biedt het hele jaar door comfort. Voor verwarming en warm water.

Goed voor het milieu

Bij een appartement of huis zonder gas, worden er geen fossiele brandstoffen verbrand die zorgen voor de uitstoot van koolstofdioxide (CO2). De fossiele brandstoffen dragen bij aan de opwarming van de aarde. Daarnaast raken de fossiele brandstoffen zoals aardgas langzaam maar zeker op.

Vloerverwarming en warm water

De techniek van een warmtepomp werkt het best met lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming. Dit betekent dat uw nieuwe appartement of huis is voorzien van vloerverwarming.

De vloerverwarming wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning. De warmtepomp zorgt ervoor dat u op een duurzame manier warm water kunt gebruiken.

Balansventilatiesysteem

Door de toepassing van vloerverwarming is een andere manier van ventileren nodig. In plaats van koude buitenlucht dat via roosters in gevelkozijnen rechtstreeks de woning binnenkomt, wordt met balansventilatie via het plafond of de wanden de voorverwarmde buitenlucht de woning in geleid. Geen tocht meer in huis, dat geeft nog meer wooncomfort!

Elektrisch koken

Alles elektrisch in huis, betekent ook dat u elektrisch gaat koken. Daar zijn voldoende mogelijkheden voor. De meest bekende zijn Inductie en Keramisch. In principe betekent dit dat u kookt op een platte plaat. Dat is niet alleen erg handig om schoon te maken, het oogt ook strak. Voor elektrisch koken heeft u wel aparte pannen nodig. Met een vlakke onderkant. Die zijn volop verkrijgbaar in elk gewenste stijl.

Energie Prestatie Coëfficiënt

De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) geeft aan hoe energiezuinig uw appartement of huis is. Bij de berekening van de EPC spelen naast de isolatie ook bezonning, glasoppervlak en installatietechniek een rol. Door de toepassing van hoogwaardige isolatie, het gebruik van PV panelen en een uitstekende installatie haalt het appartement of het huis een EPC van 0. Bij meerwerkopties, zoals bijvoorbeeld een uitbouw kan de EPC wat hoger uitkomen dan 0.

Interesse?

schrijf u nu in voor een van de woningen!

Inschrijven